Aandacht voor autisme bij Apanta-GGZ

Tijdens de Autismeweek van 2023 ontving Apanta-GGZ in Eindhoven 50 mensen met autisme, hun naasten en professionals. Met twee bijeenkomsten werd werkelijke aandacht voor autisme gerealiseerd. De insteek was kennis en ervaringen delen.

De deelnemers maakten kennis met de methode Brain Blocks via een interactieve presentatie. Deze methode wordt veel gebruikt om cliënten te helpen bij uiteenlopende hulpvragen rondom het sociale- en emotionele functioneren. De deelnemers hebben de methode goed leren kennen en zijn nieuwsgierig naar wat het voor hen kan betekenen.

Daarnaast hebben in het panelgesprek 4 personen met autisme plaatsgenomen. De deelnemers spraken met elkaar over diverse thema’s. De openheid van het panel was een grote stimulans voor de deelnemers om hun vragen te stellen. Enkele voorbeelden; “wanneer kreeg jij de diagnose en hoe ging je daarmee om?” en; “Hoe ga jij om met je energiebalans en moeheid?”. De open sfeer en het delen en herkennen van elkaars ervaringen zijn als zeer positief ervaren.

Voor 2024 gaan we weer op zoek naar goede thema’s voor bijeenkomsten in de Autismeweek. Heb jij een idee hiervoor? Stuur een mail naar: info@apanta-ggz.nl met vermelding ‘Autismeweek 2024’.