Voorstellen nieuw programmamanagementteam

Sinds 11 juli 2023 zijn Eva de Groot (links) en Kristel de Groot (rechts) gestart als het nieuwe programmamanagementteam van Samen Verder in opvolging van Annemarie Cromwijk.

Met de komst van dit nieuwe team is besloten de functie in het programmateam in tweeën te knippen, om de vele uitdagingen die de komende jaren op ons pad komen op de best mogelijke manier aan te kunnen. Kristel is gestart als programmamanager en zal zich vooral bezighouden met de strategische uitdagingen en het versterken van het netwerk. Eva is gestart als programmacoördinator en zal zich vooral bezighouden met het aansturen van de projecten. Eva en Kristel kijken er enorm naar uit om zichzelf de komende tijd in te zetten voor Samen Verder en samen te werken aan mooie resultaten.

Eva en Kristel stellen zich graag aan jullie voor!

 

Eva de Groot

“Mijn passie voor de gezondheidszorg is altijd al erg groot geweest, vooral de organisatie hiervan. Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met de zorg heb ik het belang ingezien van zorg samenstellen op basis van de wensen van de patiënt en een goede organisatie van hulp daaromheen. De zorg wordt steeds complexer, waarbij een patiënt steeds vaker zorg krijgt van verschillende zorg- en hulpverleners en in een zoektocht terecht komt naar de juiste. Geen enkele organisatie heeft hiervoor alle oplossingen paraat, daarom is samenwerking onmisbaar. Samen Verder probeert hierin de verbinding aan te gaan en op zoek te gaan naar antwoorden die bijdragen aan een oplossing. Door mijn fascinatie hiervoor ben ik enorm gemotiveerd om mijn steentje bij te dragen binnen Samen Verder.

In de afgelopen jaren heb ik ruime ervaring opgedaan binnen verschillende sectoren in de gezondheidszorg waarbij ik nauw in contact stond met de medische professionals. Het behalen van resultaten doe ik het allerliefst samen vanuit een verbindende en enthousiasmerende rol. Ik vind het in mijn werk belangrijk om de wensen en behoeften van de medisch professionals en de zorggebruikers zo goed mogelijk naar boven te krijgen en daarnaar te handelen. Het creëren en werken aan een gemeenschappelijk doel, waar iedereen achterstaat, geeft mij enorm veel energie.

Ruim een jaar geleden ben ik met mijn vriend naar Den Bosch verhuisd en woon ik in het mooie Paleiskwartier. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden op de tennisbaan of ben ik bezig met het uitvogelen van nieuwe recepten in de keuken.”

 

 Kristel de Groot

“Ik hou van mensen om mij heen, zij geven mij nieuwe inspiratie en energie. In mijn werk als strategisch adviseur voor verschillende maatschappelijke vraagstukken uit dat zich in het verbinden van mensen, organisaties en sectoren. Verbindingen smeden is de rode draad die door mijn hele carrière loopt, soms de voor de hand liggende verbindingen die eerder niet gelukt zijn of een juist nieuwe samenwerking uit onverwachte hoek. Altijd vragen naar het waarom… Nieuwsgierigheid naar het onbekende is een eigenschap die ik al jong ontwikkeld heb. Het heeft mij door verschillende banen naar het ondernemerschap geleid binnen mijn eigen bedrijf We are Social Rebels. Ik ben een rebel, maar wel één met een missie!

Met Samen Verder heb ik de missie om de mentale veerkracht van inwoners te vergroten. Om met de stevige samenwerking die de afgelopen jaren is opgezet ervoor te zorgen dat de inwoner echt gaat merken dat in regio Brainport de kans om gelukkig te zijn groter is. Om deze reden wil ik met ons bestaande netwerk verschillende maatschappelijke uitdagingen aan elkaar koppelen. De verbinding maken tussen mentale gezondheid en de toenemende zorgvraag van ouderen, kansenongelijkheid, de woningnood, de vluchtelingencrisis of de toestroom van expats en internationals. Een toekomstig netwerk voor mentale gezondheid wat ik voor ogen zie, investeert zowel in goede zorg en ondersteuning als in de vermogens van mensen om zelf met hun problemen om te gaan.

Als Rotterdamse ben ik bijna 20 jaar geleden neergestreken in Eindhoven. Inmiddels voel ik mij helemaal thuis en woon ik met mijn vriend, twee zoons en een hond in een volkse wijk in Eindhoven. De levendigheid op straat zorgt ervoor dat ik mij verbonden voel met mijn buren en de diverse gesprekken houden mij scherp in het werk dat ik doe. In de afgelopen jaren heb ik mij ook professioneel gesetteld in deze regio en heb ik een breed en betrokken netwerk opgebouwd in de regio, zowel in het sociaal- als in het gezondheidsdomein. Ik kijk ernaar uit om jullie allemaal weer te ontmoeten of te leren kennen en samen de schouders onder onze gezamenlijke opgaven te zetten.”